MANDONGUILLES
INGREDIENTS (PER A 4 PERSONES )
- 2 safates de mandonguilles (24+24)
- Picada
- Sal
- Oli d'oliva
- Pa ratllat
- 1 llauna de tomàquet triturat o sencer
- 1 llauna de pèsols
- 1 llauna de rovellons o xampinyons
- Ceba
- Pebre negre
- Orenga
- All i julivert
- Aigua de l'aixeta
ESTRIS PER UTILITZAR
- 1 olla gran
- 1 bol
- 1 morter
- 1 cullera
- 1 pot mesurador
PREPARACIÓ
- Posem l'oli d'oliva a l'olla i el posem a escalfar a foc lent i mentre es calenta l'oli agafem les mandonguilles i les arrebossem amb el pa ratllat i al acabar li fem la forma rodona.
- Quant esta l'oli calent posem ceba i a poc a poc anem posant les mandonguilles, es a dir, no totes a la vegada si no les anem posant de 8 en 8 mandonguilles amb l'oli mes fort.
- Al acabar la primera sèrie de 8 mandonguilles (quant les posem estan rosses i quant les traiem han d'estar d'un color marro obscur) les traiem i les posem al bol. Així successivament amb totes les series. Quant arribem a l'ultima sèrie quan estigui feta ajuntem totes les mandonguilles prèviament fetes i les anem movent.
- Quant totes les mandonguilles estan mes o menys del mateix color afegim la llauna de pèsols ( sense l'aigua ), la llauna de rovellons o xampinyons (sense l'aigua ), la llauna de tomàquet i li posem pebre negre, all i julivert i orenga que fa que li doni sabor al menjar.
- Deixem 10 minuts perquè s'ajunti tots els ingredients.
- Després posem aigua calenta a l'olla fins cobrir totes les mandonguilles.
- Quant es posi l'aigua s'ha de deixar que el menjar bulli i quant comença a fer això abaixem el foc perquè es vagi fent les mandonguilles amb tots els ingredients.
- Mentre es fan les mandonguilles amb el morter piquem la picada ( fins que tots es faci pols )
- deixem 20 minuts que es facin les mandonguilles i quant passi aquest temps li posem la picada i deixem 10 minuts perquè es barregi tot.
- Traiem el foc i les mandonguilles ja estaran fetes.
LLEST PER A LLEPAR-SE EL DITS!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario